Duurzame partnerships

Bij VPD geloven we erg in de kracht van samenwerking. Daarom gaan we samenwerkingen aan met gelijkgestemde partijen. Elk heeft daarin zijn specialisatie en rol te vervullen. Naast onze inspanningen op het gebied van duurzaam transport, investeren we ook in andere partners en projecten die een positieve sociale of milieu-impact hebben.

WDP: Green Hub

WDP: Green Hub

In samenwerking met WDP, eigenaar van onze gebouwen, hebben we ons hoofdkantoor omgevormd tot een groene hub, met een focus op duurzame energievoorziening en elektrische mobiliteit: 

  • 12.000 m² zonnepanelen op het dak zorgen voor een piekvermogen van 1,5 megawatt. 
  • Een deel van deze natuurlijk opgewekte energie slaan we op in onze eigen batterij met een capaciteit van 800 kilowatt. 
  • De batterij staat in verbinding met 30 laadpalen waarmee we onze elektrische voertuigen kunnen opladen. 

Green Deal

We zijn fier lid van de Green Deal duurzame stedelijke logistiek. We werken actief mee aan dit project met als doelstelling het efficiënt en emissievrij leveren in steden te bevorderen. 

Duurzame mobiliteit is één van de belangrijkste uitdagingen voor steden. We bestellen alsmaar sneller en meer online, waardoor er ook meer kilometers afgelegd moeten worden om pakketten naar de eindklant te krijgen. Dat willen we bij VPD als leverpartner op een duurzame manier inrichten.

Go Forest

Elke seconde telt, want elke minuut verdwijnen er 27 voetbalvelden aan bos.

Dat is de reden waarom VPD het project “Let’s plan(t) the future together” van Go Forest ondersteunt om meer bomen te planten. Zo leveren ook wij onze bijdrage aan een wereld met meer groen.

Go Forest gaat trouwens nog verder en wil de oorzaken van ontbossing bij de basis aanpakken, door te focussen op gedragsverandering. 

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op hun website.

Brothers of Solidarity – daklozenhulp

Naast onze aandacht voor milieu leveren we bij VPD ook een bijdrage aan maatschappelijke projecten. Zo ondersteunen we al meerdere jaren Brothers of Solidarity, een vrijwilligersorganisatie die Brusselse daklozen en minderbedeelden voorziet van verse maaltijden, kledij, benodigdheden en levensmiddelen. 

Lees er meer over op hun website.

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact