Wat is last mile delivery en wat maakt het vandaag essentieel?

Last mile delivery is het laatste deel van een leveringsproces waar de goederen hun eindbestemming bereiken tot bij de eindgebruiker. Deze laatste kilometers zijn cruciaal en een bepalende factor in de klantentevredenheid bij een bestelling.

MILIEUVRIENDELIJK TRANSPORT

Terwijl de vraag naar vervoer van goederen blijft stijgen, is de transportsector onderhevig aan steeds strengere milieueisen. Als innovator in het vakgebied hecht VPD dan ook enorm veel belang aan duurzame mobiliteit. 

STRATEGISCH GELEGEN HUBS

Daarom zetten we in op een groeiend netwerk van strategisch gelegen hubs. Afhankelijk van het adres van je klant, brengen we jouw goederen eerst naar de dichtstbijzijnde hub, om dan van daaruit de last mile in te zetten. Dit is een katalysator om maximaal elektrische voertuigen te kunnen inzetten. Momenteel vind je onze hubs al in Zellik, Luik, Groothertogdom Luxemburg, Gent, Antwerpen en Oostende.

Ontdek duurzaamheid bij VPD

Deze klanten gingen je voor

Extra service

VAKKUNDIGE CHAUFFEURS EN INSTALLATEURS OF MONTEURS

Onze vakkundige chauffeurs en installateurs of monteurs kunnen naast het leveren van je goederen, deze ook installeren, vrijstaand of inbouw of monteren. Wij bieden zowel éénmans- als tweemanslevering aan voor diverse groottes producten, zodat jij je klanten alle mogelijkheden kunt bieden voor bezorging. Met hulp van onze chauffeurs en installateurs of monteurs is alles direct klaar voor gebruik.

Meer over installatie en montage

OPSLAG VAN JE GOEDEREN

Bij VPD verzorgen we niet alleen het transport van je goederen. Met onze warehouses die verspreid liggen over heel België en een totaal oppervlak van 40.000 m² hebben, ben je ook verzekerd van veilige opslag. Niet alleen kort voor de levering aan je klanten, maar ook voor langere tijd stockeren wij je goederen in de best mogelijke omstandigheden, bewaakt en perfect afgeschermd tegen alle mogelijke risico’s.

Meer over warehousing

Transport volgens jouw noden

ÉENMANSLEVERING

Bij de éénmansservice bezorgen onze medewerkers jouw producten tot aan de deur van de eindklant binnen de 24 uur. We zorgen voor een uitstekende customer journey, waarbij de eindklant zelf bepaalt wanneer zijn of haar order geleverd mag worden binnen uurblokken van twee uur. Wij staan garant voor een snelle, precieze en correcte levering die live via onze Track & Trace gevolgd kan worden.

 

TWEEMANSLEVERING

Levering van grote, zware goederen die je net verkocht in je winkel of via je webshop?
Met onze tweemansservice leveren we de producten in de gewenste ruimte van de eindklant. Ook etageleveringen doen we met de glimlach, al dan niet met een externe lift.

“De snelle levertijd in combinatie met de extra service die VPD verleent bij aflevering sprak ons meteen aan. De chauffeur is ons visitekaartje naar onze klanten toe, dus is het van groot belang dat de levering volledig naar wens plaatsvindt.” Menno Kempers, projectmanager Leylines

Kosten onder controle

Een samenwerking met VPD als jouw logistieke partner maakt je leven als  retailer of fabrikant eenvoudiger en bespaart je bovendien heel wat kosten. 

Maximaliseer je winst met deze voordelen: 

  je hoeft niet te investeren in transportmiddelen;

  je betaalt per levering en krijgt niet te maken met verborgen kosten; 

  je kan elke levering in real time opvolgen via het TMS-platform;

  je kan bij elk transport rekenen op 1 aanspreekpunt, voor jezelf én je eindklant;

  zo hoef je zelf geen vragen over het transport te beantwoorden en bespaar je tijd én personeelskosten.  

 

Offerte aanvragen

 

Overzichtelijke levering

EFFICIËNT TMS SYSTEEM

In ons TMS platform kun je alles terugvinden over de levering, al dan niet met installatie of montage. Hier kun je je orders direct ingeven, zodat deze worden ingepland, de meest optimale routes worden berekend en de uiteindelijke bezorging en/of installatie of montage kan je in real time meevolgen. Zo ben je op de hoogte wanneer je artikelen geleverd worden.

TE VOLGEN VIA TRACK & TRACE

Ook je klanten kunnen zien wanneer hun bestelde product bij hun thuis of bij een winkel in de buurt geleverd wordt om het daar zelf op te halen. Je klanten worden continu op de hoogte gehouden via e-mail en SMS met daarin een track & trace code waarmee ze kunnen zien en bepalen op welke dag en in welk tijdvak hun bestelling geleverd, en al dan niet geïnstalleerd, wordt. Zo weet je klant wat ze kunnen verwachten en wanneer ze het beste even thuis kunnen blijven, en jij hebt meer zekerheid dat de levering op tijd geleverd wordt.

NPS +80 van onze tevreden klanten

 

Als resultaat van al deze inspanningen kan VPD een uitstekende NPS +80 voorleggen. Deze Net Promoter Score is een handige manier om de tevredenheid van onze klanten weer te geven. En als je weet dat een NPS Score van +50 uitzonderlijk is, dan zijn wij met ons hele team natuurlijk bijzonder trots op onze +80 score!

 

Bekijk onze cases

Contacteer ons

Meer weten over Last mile delivery en op zoek naar een oplossing op maat? Wij denken graag met je mee!

Bel ons via

+02 896 26 11

Of stuur een mail naar

sales@vpd.eu

Contactaanvraag elektro

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact