VPD: jouw partner in fietsentransport met montage

Met een consumentenmarkt die voortdurend in beweging is, mede onder invloed van de webshops, verandert het winkelgedrag. Logisch dat je zoekt naar fietsentransport met montage dat flexibele oplossingen biedt voor de nieuwe verzendbehoeften van je klanten:

  • brede waaier aan transportmogelijkheden: van een centraal depot naar een winkel of meteen naar een eindklant? VPD regelt het als transporteur voor B2B en B2C;
  • retourflow: een flexibel omruil- en retourbeleid is een krachtige commerciële troef. Daarom pikt VPD retourfietsen op (of we ruilen ze om), labelen we de teruggenomen fiets in onze hub en sturen we alles terug naar jou;
  • flexibiliteit: jouw klant is ook onze koning. Daarom stemmen we bij de start van de samenwerking onze diensten af op de wensen van jouw klanten, en evolueren we mee met elke verandering; 
  • centraal aanspreekpunt: bij VPD heb je één aanspreekpunt die over de tevredenheid van je klanten waakt aan de hand van vooraf gedefinieerde KPI's zoals NPS, on time delivery, etc...
  • track & trace met feedback: je kan stap voor stap volgen welke acties al afgevinkt zijn. Ook de eindklant houden we op die manier continu op de hoogte;
  • duurzaamheid: VPD zet in op duurzaamheid. Ons netwerk van hubs verspreid over België werkt als katalysator om maximaal onze elektrische voertuigen in te zetten voor de last mile;
  • kostenbesparing: doordat je niet zelf hoeft te investeren in transportmiddelen en betaalt per levering, bespaar je heel wat kosten;
  • opslag: VPD kan je goederen ook opslaan, bewaakt en perfect afgeschermd;
  • sorteren: we ontvangen zowel overdag als 's nachts producten in onze opslagplaatsen. Hier worden ze meteen gesorteerd en klaargemaakt voor verzending;
  • chauffeurs en monteurs met technische kennis: bij VPD krijgen alle chauffeurs en monteurs een opleiding van ervaren collega's in de VPD Academy. Op het programma o.a. de montage van fietsen, veiligheid en operationele flows.
installatie witgoed

Meer dan alleen levering

VAKKUNDIGE CHAUFFEURS EN MONTEURS

Onze vakkundige chauffeurs en monteurs kunnen naast het leveren van je fietsen, deze ook monteren. Wij bieden alle diensten zoals de montage van het zadel, de pedalen, het stuur, de batterij, alsook een testrit aan de eindklant aan. Met hulp van onze chauffeurs en monteurs is alles direct klaar voor gebruik en kunnen je klanten direct genieten van hun nieuwe fiets.

OPSLAG VAN JE FIETSEN

Bij VPD verzorgen we niet alleen het transport van je fietsen. Met onze warehouses die verspreid liggen over heel België en een totaal oppervlak van 40.000 m² hebben, ben je ook verzekerd van veilige opslag. Niet alleen kort voor de levering aan je klanten, maar ook voor langere tijd stockeren wij je fietsen in de best mogelijke omstandigheden, bewaakt en perfect afgeschermd tegen alle mogelijke risico’s.

Meer over warehousing

Deze klanten gingen je voor

Service voor een unieke klantenbeleving? Check! 

De levering en montage van fietsen hebben een groot aandeel in de koopervaring van een klant. We maken het bij VPD dan ook onze job om, naast het transport, alle vakjes af te vinken voor een uitmuntende klantenservice:

  transport op maat van je klant;

  snelle en stipte levering (98% van onze transporten komen aan binnen het aangegeven tijdsblok!);

  monteurs met technische kennis voor de montage van de fiets;

  1 aanspreekpunt voor klant, retailer of fabrikant;

  het TMS-platform biedt een overzicht voor alle partijen;

  innovatieve en duurzame aanpak (dankzij een uitgebreid netwerk van hubs en elektrische voertuigen).

Met VPD, in 2022 verkozen tot 'Transporteur van het Jaar', weet je dat je fietsentransport met montage in goede handen zit!

Duurzaam transport

Duurzaam fietsentransport bij VPD

MILIEUVRIENDELIJK TRANSPORT

Terwijl de vraag naar vervoer van goederen blijft stijgen, is de transportsector onderhevig aan steeds strengere milieueisen. Als innovator in het vakgebied hecht VPD dan ook enorm veel belang aan duurzame mobiliteit. 

 

STRATEGISCH GELEGEN HUBS

Daarom zetten we in op een groeiend netwerk van strategisch gelegen hubs. Afhankelijk van het adres van je klant, brengen we de fietsen eerst naar de dichtsbijzijnde hub, om dan van daaruit de last mile in te zetten. Dit is een katalysator om maximaal elektrische voertuigen te kunnen inzetten. Momenteel vind je onze hubs al in Zellik, Zonhoven, Luik, Groothertogdom Luxemburg, Gent, Antwerpen en Oostende.

Ontdek duurzaamheid bij VPD

 

Kosten onder controle

Een samenwerking met VPD als jouw logistieke partner maakt je leven als fietsenretailer of fabrikant eenvoudiger en bespaart je bovendien heel wat kosten.

Maximaliseer je winst met deze voordelen

  je hoeft niet te investeren in transportmiddelen;

  je betaalt per levering en krijgt niet te maken met verborgen kosten; 

  je kan elke levering in real time opvolgen via het TMS-platform;

  je kan bij elk transport rekenen op 1 aanspreekpunt, voor jezelf én je eindklant. Zo hoef je zelf geen vragen over het transport te beantwoorden en bespaar je tijd én personeelskosten.

Elektrotoestellen altijd live traceerbaar

Overzichtelijke levering

EFFICIËNT TMS SYSTEEM

In ons TMS platform kun je alles terugvinden over de levering, al dan niet met montage. Hier kun je je orders direct ingeven, zodat deze worden ingepland, de meest optimale routes worden berekend en de uiteindelijke bezorging en/of montage kan je in real time meevolgen. Zo ben jij op de hoogte wanneer je artikelen geleverd worden en kun je zorgeloos doorgaan met hetgeen waar het écht om gaat: het verkopen van de nieuwste fietsen.

TE VOLGEN VIA TRACK & TRACE

Ook je klanten kunnen zien wanneer hun bestelde fiets bij hun thuis of bij een winkel in de buurt geleverd wordt om deze daar zelf op te halen. Je klanten worden continu op de hoogte gehouden via e-mail en SMS met daarin een track & trace code waarmee ze kunnen zien en bepalen op welke dag en in welk tijdvak hun nieuwe fiets geleverd, en al dan niet gemonteerd, wordt. Zo weet je klant wat ze kunnen verwachten en wanneer ze  even thuis kunnen blijven, en jij hebt meer zekerheid dat de levering op tijd geleverd wordt.

 

NPS +70 van onze tevreden klanten

Als resultaat van al deze inspanningen kan VPD een uitstekende NPS +70 voorleggen. Deze Net Promoter Score is een handige manier om de tevredenheid van onze klanten weer te geven. En als je weet dat een NPS Score van +50 uitzonderlijk is, dan zijn wij met ons hele team natuurlijk bijzonder trots op onze +70 score!

 

Bekijk onze cases

 

Contacteer ons

Meer weten over transport, montage of opslag van fietsen? Wij denken graag met je mee!

Vul hiernaast ons contactformulier hiernaast in, of:

Bel ons via

+02 896 26 11

Of stuur een mail naar

sales@vpd.eu

Contactaanvraag elektro

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact