Een stukje geschiedenis

VPD werd in 1946 opgericht met, toen nog, als hoofdactiviteit het vervoer van bouwmateriaal en kolen. Door de jaren heen is VPD geëvolueerd van een klein familiebedrijf naar een kmo met 8 vestigingen gelegen op strategisch belangrijke knooppunten.

Dankzij deze evolutie en jarenlange expertise, weet VPD perfect in te spelen op diverse uitdagingen die zich voordoen in de transportsector. Dit leverde in 2022 de titel op van 'Transporteur van het jaar'.

Ondertussen staat VPD in voor meer dan 1600 zendingen per dag met specialisatie in last mile delivery. Service (al dan niet op maat) en klantvriendelijkheid blijven echter de sleutelwoorden. VPD neemt het op zich om een voortrekkersrol te nemen in de toekomst van het transport. 

VPD trendsetter in last mile delivery

Bij VPD zijn we expert in stadsleveringen, de trendsetter in last mile logistiek en één van de meest betrouwbare namen in transport. We verzorgen zendingen direct van aan jouw bedrijf tot aan de deur van jouw klanten. We creëren efficiënte routes, passen ons aan de wensen van de klant aan en voorspellen de levering in real time.

Je zal ontdekken dat wanneer je jouw product combineert met een geweldige leverervaring, jouw klanten zullen blijven terugkomen en hun positieve ervaringen delen met familie, vrienden en collega’s. Van de “first mile” tot de “last mile” en elke “mile” ertussen, zorgt VPD voor een optimale ervaring met de eenvoud van één contact, en zonder zorgen.

Kortom beantwoorden we aan alle verwachtingen die je anno 2024 hebt van een logistieke partner in een markt die constant in beweging is.

Innovator in logistiek

Wij hechten enorm veel belang aan duurzaamheid en hanteren wij een milieubewuste bedrijfsvisie. We denken als leverpartner graag mee met jou om innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan de verwachtingen eindklanten en ook nog eens ecologisch verantwoord zijn. We streven naar een groenere & gezondere samenleving voor iedereen.

Ontdek de innovaties bij VPD

Duurzaamheid troef

Bij VPD zijn we ons zeer bewust van de verschuivingen en uitdagingen voor de logistieke sector. Als innovator in ons vakgebied hechten wij enorm veel belang aan duurzaamheid en hanteren wij een milieubewuste bedrijfsvisie. Zo staan we niet stil met het uitrollen van diverse duurzame oplossingen voor onze last mile service in en rond steden.


Ontdek meer over onze ecologische toewijding

Het hart op de juiste plaats

Bij VPD zijn onze mensen onze troef en daarom is veiligheid en gezondheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Onze medewerkers krijgen regelmatig opleidingen die gegeven worden binnen ons eigen opleidingsdepartement ‘VPD Academy’, aangevuld met extra trainingen voor onze chauffeurs die mede mogelijk worden gemaakt door DrivOlution.


Ontdek alles over werken bij VPD

VPD Academy

Bij VPD willen we een vooruitstrevende werkgever zijn en onze medewerkers de kans geven om zich te ontplooien en te blijven groeien in wat ze doen. We investeren maximaal in opleidingen, daarom hebben we onze eigen VPD Academy opgericht  waar enkele van onze ervaren medewerkers opleidingen geven aan hun collega’s. Tijdens de Academy worden thema’s als veiligheid, orde & netheid en commercialiteit behandeld. 
 
Aan de hand van interne opleidingsvideo’s (die we zelf uitwerken), rollenspelen, actuele situaties, etc delen we kennis en nieuwe inzichten. Op regelmatige basis krijgen onze medewerkers een flinke opfrissing of nieuwe operationele flows uitgelegd die ze meteen kunnen toepassen. 

Dit stelt ons in staat om steeds te streven naar een optimale uitvoering van onze dagelijkse taken en onze klanten te voorzien van een uitmuntende service. 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact