De “last mile”, waar levering, snelheid en service van cruciaal belang zijn voor de klantervaring. Dàt is waar de “know how” en ervaring van VPD goed van pas komt, want elke levering is belangrijk voor ons.

Zowel in de winkel als op het web, verandert het winkelgedrag van uw klanten constant; en als gevolg daarvan, veranderen ook de verzendbehoeften. Dus hoe blijft u voldoen aan de eisen van uw klant zonder afbreuk te doen aan de service?

Makkelijk! VPD, één van de meest betrouwbare namen in transport, verzorgt uw zendingen direct van aan uw bedrijf tot aan de deur van uw klanten. We zorgen voor een ervaring die uw klant laat zien dat hij of zij de nummer één prioriteit is. We zorgen voor efficiëntere routes, anticiperen op de productvraag en voorspellen de levering in “real time”. Vrachtwagens, leveringsteams en lokaal management zijn toegewijd aan uw bedrijf. Verwachtingen zijn hoog, en met onze service én jarenlange expertise bieden wij net iets meer. Hierdoor zorgen wij voor de beste klantenervaring.

U zult ontdekken dat wanneer u uw product combineert met een geweldige leveringservaring, uw klanten zullen terugkomen en hun ervaringen zullen delen. Van de “first mile” tot de “last mile” en elke “mile” ertussen, zorgt VPD voor een optimale ervaring met de eenvoud van één contact, één factuur en zonder zorgen.

VPD, First in last mile delivery.

 

  • VPD
  • VPD
  • VPD
  • VPD

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden

Bij VPD zijn onze mensen onze troef en daarom is veiligheid en gezondheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Onze chauffeurs krijgen bovendien specifieke trainingen die mede mogelijk worden gemaakt door Drivolution.

We zetten in op duurzame mobiliteit door het beperken van de CO2-uitstoot van onze logistieke activiteit en onze vloot bestaat enkel uit vrachtwagens die voldoen aan de laatste emissienorm. VPD hanteert een milieubewuste bedrijfsvisie waarbij we ons steeds blijven inzetten op het “vergroenen” van onze diensten.

We gaan steeds voor de beste service en klantbeleving. We leveren een ervaring die de klant laat zien dat hij/zij de nummer één prioriteit is. Onze verwachtingen zijn hoog en we blijven steeds investeren in mensen, technologie en materiaal om hier maximaal aan te voldoen.

 

 

Innovatie

Innovatie transportwereld, service & diensten

Deskundigheid

Constante opleiding en evaluatie personeel

Optimalisatie

Meedenken en optimaliseren met klant, strikte procedures & constante monitoring

Klantvriendelijkheid

Hoogwaardige dienstverlening om verwachtingen van klanten te vertalen naar succesvolle service/diensten

Milieu

Beperken CO2-uitstoot, EURO6-emissienorm & milieubewuste bedrijfsvisie

Flexibiliteit

Flexibiliteit en stipte uitvoering van afspraken

Een korte geschiedenis van VPD

VPD Transport & Logistics werd in 1946 opgericht met, toen nog, als hoofdactiviteit het vervoer van bouwmateriaal en kolen. Door de jaren heen is VPD geëvolueerd van een klein familiebedrijf naar een KMO met 6 vestigingen gelegen op strategisch belangrijke knooppunten. Dankzij deze evolutie en jarenlange expertise, weet VPD perfect in te spelen op diverse uitdagingen die zich voordoen in de transportsector. Ondertussen staat VPD in voor meer dan 1500 zendingen per dag met specialisatie in last mile delivery! Service (al dan niet op maat) en klantvriendelijkheid blijven echter de sleutelwoorden. VPD neemt het op zich om een voortrekkersrol te nemen in de toekomst van het transport.


Een korte geschiedenis van VPD
Een korte geschiedenis van VPD