Veelgestelde vragen - Particulier

Je kan een afspraak maken via de sms en mail die je van ons hebt gekregen. Als je klikt op de link in het bericht kan je jouw afspraak online vastleggen. 

Ja. Je kan jouw bestelling in real time volgen via de link die je per sms en mail hebt ontvangen. Van zodra onze chauffeur met zijn rit is gestart kan je hem live volgen.

Op de avond vóór levering krijg je van ons een sms met een tijdsvork van twee uur waarin we verwachten te leveren.

Op de dag van levering krijg je opnieuw een bericht van ons, met een link naar onze track-and-trace pagina. Van zodra onze chauffeur is gestart met zijn rit kan je er je bestelling live volgen. We sturen je ook een pincode die dient om de ontvangst van de goederen te bevestigen bij onze chauffeur.

We leveren van maandag tot en met zaterdag tussen 7 uur en 20 uur. Op zon- en feestdagen werken we niet.

Bij VPD zijn we gespecialiseerd in het transport (en installatie) van grote en omvangrijke producten. We leveren geen pakketjes.

Ja. Afhankelijk van de grootte of het gewicht van je bestelling en de toegankelijkheid van je woning doen we dit via de trap, een binnen- of buitenlift. Hier kunnen dus beperkingen van toepassing zijn. Bij trappen is het belangrijk dat we de nodige ruimte hebben om met je bestelling te kunnen draaien.

Dit kan met een gewone bestelwagen of met een vrachtwagen (met laadklep) zijn. Als het kan zetten we elektrische voertuigen in.

Onze chauffeur belt je een half uur op voorhand om zijn komst aan te kondigen. Ook als er niemand opneemt komt hij ter plaatse. Als er niemand thuis blijkt te zijn zullen we je contacteren om een nieuwe leverafspraak te maken. Als je een bestelling bij Ikea hebt geplaatst, dien je zelf contact op te nemen met de Ikea-klantendienst.

Weet dat je je bestelling ook door iemand anders in ontvangst kan laten nemen zolang deze persoon over de pincode beschikt die we je via sms en mail hebben gestuurd.

Je bestelling blijft in onze veilige handen. We contacteren je om een nieuwe leverafspraak te maken. Je kan ook zelf contact opnemen met onze klantendienst via 02 391 41 90. Als je een bestelling bij Ikea hebt geplaatst dien je zelf contact op te nemen met de Ikea-klantendienst.

Neen. We laten je bestelling nooit onbeheerd achter.

 

Neen. We gaan je bestelling nooit zelf bij de buren leveren. Bovendien dient een levering bevestigd te worden met de persoonlijke pincode die je van ons hebt ontvangen.

Ja, dat kan. Bij het maken van je afspraak kies je zelf op welk adres je jouw bestelling laat leveren. Zorg er wel voor dat deze persoon de persoonlijke pincode heeft om je product in ontvangst te nemen.

Hiervoor dien je contact op te nemen met de verkoper van je product.

Hiervoor neem je best contact op met onze klantendienst via customerservice@vpd.eu of via 02 391 41 90.

 

We kunnen je maar een succesvolle levering en/of installatie garanderen als we onze bestel- of vrachtwagen in de onmiddellijke omgeving kunnen parkeren. Je voorziet best een vrije ruimte van 15 meter, dat is het equivalent van drie parkeerplaatsen. Hou er rekening mee dat je hiervoor eventueel zelf de nodige vergunningen moet aanvragen bij je stad of gemeente. Wanneer je ook een buitenlift nodig hebt vragen we om 25 meter vrije parkeerruimte te voorzien.

 

Dit dien je dit te melden aan de verkoper op het moment van je aankoop.

Als je een buitenlift nodig hebt dien je dit te melden aan de verkoper op het moment van je aankoop. Wanneer wij deze informatie ontvangen zorgen wij voor de afspraken met de liftdienst.

Hiervoor dien je contact op te nemen met de verkoper van je product.

Voor alle klachten in verband met je bestelling neem je contact op met de verkoper van je product.

De levertermijn hangt vaak af van de voorraad of productie bij de verkoper. Om je levertermijn te weten te komen neem je dus best contact op met hen.

 

Hiervoor dien je contact op te nemen met de verkoper van je product.

Wanneer je gekozen hebt voor de installatie van je product nemen we het verpakkingsmateriaal weer mee.

Bij de levering van een nieuw elektrotoestel nemen wij het oude apparaat gratis terug mee. Hou er wel rekening mee dat het moet gaan om een gelijkaardig toestel. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe koelkast hebt besteld mag je het versleten exemplaar aan ons meegeven.

Het oude apparaat dient proper, droog en leeg te worden klaargezet in de ruimte waar we het nieuwe toestel komen leveren of je zet het al aan de voordeur. Kabels en stekkers maak je best met plakband vast.

Ja, maak hiervoor de nodige afspraken met de verkoper. Hou er wel rekening mee dat de plaats waar je toestel moet komen vlot bereikbaar is. Bovendien dienen de nutsvoorzieningen aanwezig en conform te zijn.

Onze installatieteams doen geen schrijnwerk. Wel boren ze gaten als dit nodig zou zijn.

 

Onze installatieteams voeren geen loodgieterij uit.

Onze installatieteams kunnen je toestel aansluiten op de bestaande conforme voorzieningen.

 

Neen. Alle kosten die verband houden met de levering, installatie en/of terugname van een toestel zijn al verrekend bij de aankoop.

Klanttevredenheid is van onschatbare waarde voor ons. Als transportfirma horen we graag wat er goed loopt of wat er beter kan. Je feedback gebruiken we om intern mee aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen - B2B

B2C-zendingen is de verzamelnaam van leveringen naar particuliere klanten.

Bij B2B-zendingen leveren we van bij de fabrikant naar winkels of professionele eindklanten. Afhankelijk van je noden en wensen kunnen we de goederen bij ons stockeren of via crossdock verzenden, waarbij we ze meteen na het lossen sorteren en verzenden naar de bestemmeling.

Onze focus ligt hoofdzakelijk op België. Occasioneel verzorgen we ook transport naar Nederland of Luxemburg.

Bij VPD zijn we gespecialiseerd in grote en omvangrijke goederen, de zogenaamde big and bulky-producten. Wij vervoeren geen pakketten of parcels.

Een Home Delivery is een thuislevering die we tot aan de voordeur leveren, of in de ruimte naar keuze van de eindklant. Daaraan kunnen dan extra services worden gekoppeld zoals montage, installatie, terugname,…

Absoluut. We leveren je goederen op verdiep via de trap, een binnenlift of een externe lift.

 

Bij VPD verzorgen we de meubelmontages zoals het monteren van zetels en tafels, het plaatsen van poten, .. De grotere montages zoals bijvoorbeeld het installeren van volledige keukens doen we niet.

Bij VPD zetten we sterk in op klanttevredenheid. We houden zelf onze Net Promoter Score (NPS) bij en gebruiken deze actief om onze werking te verbeteren. Ook onze delivery precision volgen we van dichtbij op met behulp van onze gedetailleerde software.

Ja. We hebben verschillende magazijnen waar we je goederen kunnen opslaan en beheren. 

Neen, deze transporten bieden we niet aan. 

Contacteer ons via sales@vpd.eu en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

 

We werken niet met vooraf bepaalde limieten en proberen steeds om een antwoord te bieden op jouw verzendvraag. Contacteer ons gerust via sales@vpd.eu met je concrete vraag en dan bekijken we samen hoe we dit kunnen aanpakken.

We werken niet met vooraf bepaalde limieten en proberen steeds om een antwoord te bieden op jouw verzendvraag. Contacteer ons gerust via sales@vpd.eu met je concrete vraag en dan bekijken we samen hoe we dit kunnen aanpakken.

Ja. Je kan je bestelling in real time volgen via een link die we je bezorgen. Van zodra onze chauffeur met zijn rit is gestart kan je de levertijd live opvolgen.

Zeer zeker. Niet alleen moet de klant een pincode invoeren om de goederen in ontvangst te nemen, onze chauffeur neemt ook foto’s van de geleverde goederen. Deze leveringsbewijzen kan je in real time mee opvolgen in onze software.

Dat kan zeker. Contacteer ons gerust via sales@vpd.eu met je concrete vraag en dan bekijken we samen hoe we dit kunnen aanpakken.

Dit is volledig afhankelijk van jouw wensen en noden. Bij VPD zijn we gespecialiseerd in next day delivery, maar in sommige gevallen kan ook op de dag zelf. Contacteer ons gerust via sales@vpd.eu met je concrete vraag en dan bekijken we samen hoe we dit kunnen aanpakken.

We leveren aan de voordeur, voorbij de voordeur, in een ruimte naar keuze, op verdiep en kunnen je producten ook monteren of installeren. Ontdek al onze services op www.vpd.eu/diensten 

We staan voor kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en flexibiliteit. Klanttevredenheid en ecologisch transport zijn van onschatbare waarde voor ons.

VPD is méér dan een gewoon transportbedrijf. We bieden de extra service waarnaar jij en je klant op zoek zijn. Zo kan je zelf je bezorgmoment kiezen en houden we je via een live track & trace-functie op de hoogte. Bovendien plaatsen we je product ook in een ruimte naar keuze of installeren we het ter plaatse.

Helemaal niet. We luisteren graag naar je specifieke wensen en noden en proberen erna om samen tot een geschikte oplossing te komen.

We leveren van maandag tot en met zaterdag. Enkel op zondagen en officiële feestdagen zijn we gesloten.

Vraag gerust een offerte of kennismakingsgesprek aan via sales@vpd.eu. Op basis van je wensen kunnen we samen bekijken welke oplossing de voordeligste is voor jou.

Absoluut. Je kan je goederen bij ons laten leveren of we komen ze gewoon bij jou ophalen.

Ja. We kunnen producten omruilen bij levering of retouritems ophalen bij je klant. Vervolgens brengen we ze retour terug naar jou. Bovendien zijn we ook erkend als Recupel-punt waardoor we afgedankte elektronische apparaten kunnen ophalen en opslaan in een speciaal daarvoor voorziene container.

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact