De toekomst van transport & logistiek

De toekomst van transport & logistiek

Bij VPD zijn we ons zeer bewust van de verschuivingen en uitdagingen voor de logistieke sector, zeker nu deze voor een belangrijke transitie staat. 

De vraag naar vervoer van goederen blijft stijgen, tegelijkertijd is de sector onderhevig aan steeds strengere milieu-eisen. Duurzame mobiliteit is één van de belangrijkste uitdagingen voor steden aangezien wegvervoer de grootste oorzaak is van luchtverontreiniging en broeikasgasemissies in stedelijke gebieden.

Als innovator in ons vakgebied hechten wij enorm veel belang aan duurzaamheid en hanteren wij een milieubewuste bedrijfsvisie. We denken als leverpartner  graag mee met jou om innovatieve oplossingen te bieden die voldoen aan de verwachtingen eindklanten en ook nog eens ecologisch verantwoord zijn. We streven naar een groenere & gezondere samenleving voor iedereen. 

Groeiend netwerk van hubs

Groeiend netwerk van hubs

Een grote uitdaging in last mile delivery is de versnippering van de vele eindbestemmingen. Daarom zetten wij maximaal in op een groeiend netwerk van strategisch gelegen hubs. Dit is een duurzame oplossing en een katalysator om maximaal elektrische voertuigen te kunnen inzetten voor de last mile. Duurzame stadslogistiek zal steeds belangrijker worden en daarom blijven wij hierin investeren. 

Deze logistieke hubs, aan de rand of in het hart van de stad, zijn echte schakelpunten die ons in staat stellen om zonder toegangsbeperkingen te leveren met onze daarop voorziene emissieloze vloot.

Ontdek hier ons netwerk van strategisch gelegen hubs:

  • Zellik
  • Luik
  • Groot Hertogdom Luxemburg
  • Gent
  • Antwerpen – 2.000 m²
  • Oostende

Emissieloze leveringen

Emissieloze leveringen

VPD schakelt volop over naar emissieloze leveringen. Dit doen we door de elektrificatie van onze vloot. Eind 2023 telde onze vloot 30 elektrische bestelwagens en kwamen er 2 elektrische trucks bij.

Duurzaamheid

Op maat gemaakte IT-systemen

Op maat gemaakte IT systemen

We kiezen resoluut voor een op maat gemaakt IT-pakket omdat dat ons de nodige flexibiliteit brengt om het servicepakket exact uit te werken hoe jij het wil, zonder IT beperkingen dus.

 

Live track & trace en feedback

Live track & trace en feedback

Zowel jij als opdrachtgever, als de eindklant kunnen continue live traceren wat de status is van een order en waar het zich bevindt, met de nodige extra informatie van onze back office. Stap voor stap kan je meelezen welke acties wij ondernomen hebben om het order te kunnen bezorgen, dan ben je meteen geïnformeerd wanneer een eindklant met jou contact opneemt.  

Digitale handtekening en foto als bewijs van levering? Standaard.

 

Reverse logistics

Reverse logistics

Het struikelblok bij veel logistieke partners. Ofwel wordt het niet aangeboden, ofwel is het slecht ingericht. Bij VPD begrijpen we heel goed dat een flexibel omruil- en retourbeleid een krachtige commerciële troef is. Daarom hebben we de retourflow geïntegreerd in onze core business. We ruilen producten om, of gaan enkel iets oppikken, labelen de teruggenomen artikelen in onze hub en sturen alles netjes terug naar jou.

Reverse Logistics

 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact