Aanpak op maat voor Leylines

Sinds het voorjaar van 2022 kan VPD Leylines tot zijn klanten rekenen.

Leylines focust zich op de exploitatie van e-commerce websites, waaronder www.zoutgigant.be en www.brandhout-gigant.be. Deze webshops zijn de schakel tussen de producent en de eindklant. Leylines bedient de verschillende nichemarkten met producten die een logistieke uitdaging vormen.

Leylines streeft elke dag naar het allerhoogste haalbare service niveau door de juiste balans te zoeken tussen inkoop- verkoop en distributie.

Menno Kempers, projectmanager Leylines: “Na online onderzoek naar een mogelijke nieuwe Belgische partner, kwam VPD naar voren als een ervaren partij op gebied van B2C leveringen. De snelle levertijd in combinatie met de extra service die VPD verleent bij de aflevering sprak ons direct aan. Juist die extra service is één van onze speerpunten. Als e-commerce partij ontmoeten wij onze klanten niet persoonlijk, de chauffeur is ons visitekaartje. Hierdoor is het voor ons erg belangrijk dat de aflevering volledig naar wens plaatsvindt en we de klant geen aanleiding geven hier een vervelend gevoel aan over te houden.”

VPD ontvangt pallets met hardhout, strooi- en zwembadzout en zet die op stock. Dagelijks stuurt Leylines een pickinglijst door, worden de orders samengesteld en klaargemaakt voor verzending. Daags nadien wordt het order geleverd bij de eindklant.

De grootste toegevoegde waarde van VPD voor Leylines is dat uiterlijk 2 dagen nadat de eindklant zijn bestelling heeft geplaatst op de webshop zijn order eender waar in België aan huis geleverd wordt.

Menno Kempers : “We zijn nu een goed half jaar onderweg en hebben samen een aantal mooie ontwikkelingen doorgemaakt. We zijn begonnen met een klein aantal zendingen van één van onze shops en hebben dat inmiddels uitgebreid naar ons volledige pakket.

Waar alles eerst manueel werd ingevoerd is er nu een koppeling die alle zendingen automatisch doorzet. De groei en ontwikkelingen die het eerste half jaar gerealiseerd zijn zeggen genoeg over onze tevredenheid betreft de samenwerking. Komend jaar hopen we het aantal zendingen verder te doen groeien, mede door het lanceren van een nieuwe webshop in België.”

Bij VPD gaan we steeds samen met onze klant kijken waar de noden liggen en bepalen we hoe hier het best op ingespeeld kan worden. Iedere klant krijgt bij ons een persoonlijke aanpak, op maat van zijn behoeften met als doel een meerwaarde te betekenen voor elke klant.

Menno Kempers : “De persoonlijke benadering, het snelle schakelen tijdens het gehele traject van kennismaken, offerte-fase en het daadwerkelijk overstappen naar VPD hebben ons ervan overtuigd dat we de juiste partner hebben gekozen. Dit ingezette traject hopen we de komende jaren voort te zetten en uit te breiden. 

De betrouwbaarheid, de inzichtelijkheid van voorraden en last mile deliveries is voor ons echt een enorm pluspunt. De werkwijze en systemen van VPD verlagen direct de druk op onze klantenservice. Klanten die toch contact opnemen voor bijvoorbeeld een levertijd kunnen wij snel helpen door de toegang tot de VPD portal.”

Met een NPS van maar liefst 72 voor Leylines, wordt onze service duidelijk gesmaakt door de eindklant!

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact