Logistiek & E-commerce

Logistiek & E-commerce

Logistiek is voor webwinkels een essentieel onderdeel. De meeste webwinkels kunnen de verkochte producten niet zelf bij de eindklant leveren. Hoe hou je het allemaal draaiend als je afhankelijk bent van een externe logistieke partner?

Logistiek snel en op maat

Doorheen de jaren specialiseerde het kleine VPD zich op deze niche en was dit één van de belangrijkste redenen van de spectaculaire groei van het bedrijf. E-commerce kende de laatste jaren een forse groei, mede ingegeven door de COVID-19 pandemie.

Als gevolg daarvan verandert ook het consumentengedrag aan een snel tempo. De eindgebruiker wordt steeds veeleisender over hoe en waar hij of zij goederen wenst te ontvangen. Binnen deze veranderingen zien we bijkomend dat het er niet meer om gaat hoe snel je pakket wordt bezorgd, maar dat het product er is wanneer de consument het wil gebruiken. Je moet hem of haar tijdens de levering weten te fascineren en verrassen. E-commerce logistiek moet voortaan dus snel en op maat uitgevoerd kunnen worden om aan die specifieke eisen tegemoet te kunnen komen.

Tegelijkertijd is de logistieke sector ook onderhevig aan de steeds strengere milieueisen. Binnen het e-commerce landschap is duurzaam bezorgen dan ook niet meer weg te denken. Iets waar we binnen VPD enorm veel aandacht aan besteden.

 

VPD innoveert

Wij beheren jouw totale logistieke keten

Wij beheren jouw totale logistieke keten

Logistiek in e-commerce is meer dan de pakketjesleverancier die je aan je deur ziet, of vaak helemaal niet. VPD beheert de gehele logistieke keten van afhaling bij de producent of verkoper, het magazijnbeheer en eventueel de stockage. Uiteraard begint dan vanuit onze diverse logistieke centra de gehele planning voor een snelle en efficiënte levering tot bij de eindklant.

Naast de automatisatie zoals we die kennen met een track & trace (het in real time opvolgen van jouw pakketje) en chatbots, kan je bij VPD ook rekenen op een vriendelijk en reactief backoffice team. Zij staan klanten telefonisch te woord bij vragen over hun levering. 

 

Onze referenties

Onze referenties

Bij onze cases en getuigenissen kan je zeker een aantal projecten en klanten vinden waar we reeds jaren actief zijn en we dagdagelijks duizenden pakketten voor versturen.

Ontdek ze hier

 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact