Extra Last Mile capaciteit voor MediaMarkt

Tijdens de eerste COVID lockdown kende MediaMarkt, zoals zovele retailers, een explosieve groei in hun e-commerce volumes.  Daardoor was de retailer niet alleen meer de grootste elektronicaketen van Europa, maar groeide het ook online uit tot dé elektronica-aanbieder. MediaMarkt integreerde in snel tempo naadloos de fysieke winkels, de B2B verkoop en de onlinewinkel om zo de klanten uitgebreide mogelijkheden bieden bij het kopen van een product. Hierdoor kan de klant zelf kiezen hoe, wanneer en waar het product aangeschaft en geleverd wordt en werd de vraag naar extra last mile capaciteit bij MediaMarkt groter.

Zo kwamen ze bij VPD terecht. Wij slaagden erin snel te schakelen om home deliveries op te starten om zo de groei van MediaMarkt mee te ondersteunen. Ondertussen mogen we ons al 3 jaar trotse partner noemen van MediaMarkt.

Kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en flexibiliteit zijn onze kernwaarden waar MediaMarkt zich in kon herkennen. Na een positieve en uiterst boeiende samenwerking besliste MediaMarkt in het voorjaar van 2022 om VPD een groter deel van hun last mile leveringen toe te vertrouwen.

Naast een deel van de e-commerce, leiden we nu ook de thuisleveringen en installaties voor alle MediaMarkt vestigingen in goeie banen. Onze teams gaan dagelijks langs in de filialen van Media Markt om orders op te pikken die we daags nadien, of op een ander gekozen tijdsstip door de eindklant, bezorgen en installeren.

Onze techniekers kijken ter plaatse eerst de ruimte na waar het toestel, vrijstaand of inbouw, dient geïnstalleerd te worden. Wanneer alles veilig en conform is, wordt het toestel uitgeladen en uitgepakt in de ruimte. Ze sluiten water, elektriciteit en afvoer netjes aan en testen of het toestel goed werkt. Voor tv’s worden indien nodig muurbeugels geplaatst, wordt alle randapparatuur met het toestel verbonden, wordt het toestel getest en de zenders geprogrammeerd. Het verpakkingsmateriaal en het oude toestel nemen we uiteraard terug mee.

We bedanken graag MediaMarkt voor het vertrouwen en de uitstekende samenwerking. Op naar een langetermijn partnership!

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact