Site VPD Zellik wordt groene “Energy Hub”

Als logistiek dienstverlener benaderen wij duurzaamheid veel breder dan het louter elektrificeren van onze vloot. De site in Zellik zal omgebouwd worden tot groene “Energy Hub” om onze ambities verder waar te maken.

Weldra starten de werken zodat wij gedurende de dag via zonnepanelen onze eigen energie kunnen opwekken, deze dan stockeren in een batterij, om er vervolgens ’s nachts onze voertuigen mee op te laden. Op die manier sluiten we de cirkel en verhogen we onze impact.

De groene site zal worden uitgerust met onder andere volgende installaties:

- 1,501 MWp fotovoltaïsche panelen, een heel dak vol;

- 800 kW / 1376 kWh DC aan Li-ion (lithium-ion) accu-energieopslag;

- 6 DC-snelladers van 60 kW en 4 DC-snelladers van 150 kW;

- 20 x 11 kW muurbevestigde AC-laders voor gebruik door werknemers en bestelwagens.

Om al deze activa te coördineren, te bedienen en te optimaliseren, zal ook een intern energiebeheersysteem op de site worden geïnstalleerd. Dit systeem zal een aanzienlijke meerwaarde voor het project opleveren (d.w.z. controle en optimalisering van de installatie, waardestapeling, netdiensten, auto-consumptie, enz.).

 

Dankzij de ondersteuning van onze warehousepartner WDP kunnen we deze plannen realiseren.

“De wereld van energie en logistiek ondergaat vandaag een versnelde transitie – een uitdagende en leerrijke omgeving waarin we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor onze klanten en hun doelstellingen inzake duurzame bedrijfsvoering. De onderlinge uitwisseling van kennis en technologische knowhow en oplossingsgericht denken tussen WDP en onze klanten zijn hierbij van onschatbare waarde”, zegt Elke Van Den Broucke – Head of Energy & Sustainability van WDP.

Deel 1 van de werken werd al opgestart, uiteraard houden we je via al onze kanalen in woord en beeld op de hoogte van de verdere evolutie.

We walk (drive) the talk!

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact