Ecologische leveringen winnen aan belang

Ecologische leveringen winnen ook enorm aan belang bij de consument zelf, zo geeft 61% van de Belgische bevolking de voorkeur aan een ecologisch verantwoorde leveringswijze voor hun online bestelde goederen. 70% van hen zou zelfs bereid zijn langere levertijden te aanvaarden als dit helpt het milieu te beschermen. Zo wordt de opkomst van leveringen met de fiets- of bakfiets door de respondenten positief onthaald.*

Niet onlogisch gezien wegvervoer dan ook een van de grootste oorzaken van luchtverontreiniging en broeikasgasemissies zijn in stedelijke gebieden. Minstens een kwart van de CO2-uitstoot in steden wordt veroorzaakt door transportactiviteiten.

Bij VPD zijn we volop aan het overschakelen naar CO2-neutrale leveringen. Dit verwezenlijken we door de geleidelijke elektrificatie van onze VPD vloot. Reeds 20% van onze vloot zal in 2022 emissievrij zijn en we bouwen op naar 80% in 2025.

Om aan ieders vraag te voldoen, hebben we verschillende type voertuigen in onze vloot. Deze types zijn variabel afhankelijk van wat er precies vervoerd wordt: verschillen in gewicht, grootte, afstand en andere.

Komt je graag meer te weten over onze innovatieve & ecologische werking?
Contacteer ons team gerust via info@vpd.eu

*Cijfers uit de enquête die de FOD Mobiliteit en Vervoer hield in april 2021.

 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact