Evaluatiesessie Volta Zero

Vorige week had Dirk het voorrecht om de eerste evaluatie- en feedbacksessie van de Volta Zero truck bij te wonen.

“Ik heb zelf met het voertuig kunnen rondrijden en heb persoonlijk kunnen ervaren hoe ver de ontwikkeling al gevorderd is. Het is ongelooflijk dat op zo’n korte termijn, zo’n fantastisch voertuig ontwikkeld is.”

De lage centrale zitpositie en de grote glaspartijen geven een ongelofelijk overzicht op de omgeving. Die centrale zitpositie vergemakkelijkt bovendien ook het in- en uitstappen. Door de schuifdeuren kan de chauffeur in- en uitstappen langs de kant van het voetpad en niet op de drukke rijbaan.

De camera’s bieden een 360° overzicht rondom de vrachtwagen. Bij het nemen van een rotonde valt er helemaal geen dode hoek te bespeuren. De Volta Zero biedt een ergonomische en veilige werkruimte voor chauffeurs, wat het aantrekken van nieuwe chauffeurs zeker ten goede zal komen.

Dankzij de elektrische aandrijflijn heeft de Volta Zero 90% minder mechanische onderdelen en als gevolg hiervan een lagere TCO, dan een gelijkwaardig voertuig met een verbrandingsmotor. Hierdoor gaan duurzaamheid en winstgevendheid nu hand in hand, wat een extra stimulans is voor ons om over te stappen op elektrische voertuigen.

Er wordt trouwens momenteel door Volta ook hard gewerkt om een servicenetwerk uit te bouwen.

Als alles goed gaat, kunnen we volgend jaar in februari de eerste Volta Zero in ontvangst nemen bij VPD. “Ik weet echter nog niet of ik deze wel zal afstaan aan een chauffeur … de goesting is groot om er eerst zelf wat mee rond te rijden”, grapt Dirk.

 

 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact