VPD steunt Go Forest

Elke seconde telt, want elke minuut verdwijnen er 27 voetbalvelden aan bos. 

Dat is de reden waarom we bij VPD niet wachten om onze schouders onder dit Go Forest project te zetten. “Let’s plan(t) the future together”, gaat om meer dan de juiste bomen op de juiste plek te planten. Ontbossing is een probleem dat ons allemaal treft, en bij Go Forest werken ze elke dag opnieuw aan een oplossing. Door te focussen op gedragsverandering willen ze namelijk de oorzaken rond de bodem- en ontbossingsproblematiek bij de wortel aanpakken. De positieve impact is voelbaar, want iedereen is betrokken.

Duurzaam ondernemen betekent niet alleen toekomstgericht te denken maar ook te handelen. Go Forest genereert digitale certificaten op basis van tijdstempels op de blockchain via een app, om te bewijzen dat een certificaat legitiem is en op dat specifieke moment werd aangemaakt. Ze registreren ook het aantal geplante bomen, de periode, de relevante SDG’s (Sustainable Development Goals of duurzame ontwikkelingsdoelen).

Wetende dat er nu elke maand 100 bomen bijkomen, is alvast onze kleine bijdrage als Rainmaker aan de wereld van morgen. 

Hebben we jouw interesse aangewakkerd en wil je hier graag meer over weten? Contacteer gerust @Dirk Van Peteghem, als duurzaamheidsbewaker bij VPD kent hij dit project als geen ander!

 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact