Interview Robin Alsteens

Werknemer in de kijker: Robin Alsteens

Eén van de jongste werknemers bij VPD is Robin Alsteens.  Hij begon zijn carrière bij VPD op zijn 16 als jobstudent en besloot later rechten te gaan studeren. Gedurende zijn studies bleef hij werken bij VPD om er na zijn studies vast aan de slag te gaan. Lees hieronder mee zijn verhaal.

Welke functie vervul je bij VPD?

Robin Alsteens: “Als jobstudent heb ik vrij veel taken vervuld. In het begin werkte ik in het magazijn: het leeggoed stapelen, borstelen, helpen om de orders klaar te zetten. Vanaf mijn 18 jaar mocht ik meegaan met de vrachtwagenchauffeurs om te helpen bij de leveringen. De laatste 2 jaar heb ik vooral op de Customer Service afdeling gewerkt. Vorig jaar in september ben ik vast in dienst aangenomen als Projectverantwoordelijke. Dit houdt in dat ik voor allerhande projecten inzetbaar ben. Dit kan zijn om de processen te (her)bekijken of efficiënter te maken, of om de account manager bij te staan.”

KORTE COMMUNICATIELIJNEN

Wat spreekt je aan in je functie? Waarom doe je je werk graag?

Robin Alsteens: “Ik kan van alles wat proeven, dat vind ik het fijne aan mijn job. Deze functie laat mij toe heel veel te leren en tegelijkertijd ben ik meteen inzetbaar door VPD. Ik hou ook van de verantwoordelijkheid om het project dat ik toegewezen krijg tot een geslaagd eind te brengen.  Ik ben hier ook geen nummer. In andere grote bedrijven maak je eerder deel uit van een team en kom je niet in contact met andere departementen.

Bij VPD zijn er ook korte communicatielijnen. Iedereen kan met iedereen in contact komen. Als ik vragen of hulp nodig heb, kan ik zowel terecht bij de CEO als de account, het hoofd van de planning of iemand op Backoffice. Ik kan altijd bij iemand terecht die me verder helpt wanneer ik vast zit. We werken allemaal samen om een zo goed mogelijke service aan te bieden. Dat werkt makkelijk en zo leer ik ook enorm veel bij.”

Krijg je voldoende mogelijkheden aangereikt voor professionele groei?

Robin Alsteens: “Zeker. De korte communicatielijnen dragen daar zeker toe bij. Ik werk hier ondertussen een jaar als Projectverantwoordelijke en ik kan zeker niet ontevreden zijn over alles dat ik al heb bijgeleerd. Ik probeer ook zelf om elke dag iets bij te leren.”

MOOIE KANS

Waarom koos je om te werken voor VPD “ondanks” je rechtenstudies?

Robin Alsteens: “Toen ik bij VPD werkte als student zag ik al dat VPD een heel leuk bedrijf was met een goeie werksfeer.  Ik merkte na mijn rechtenstudies dat ik er niet verder in wou gaan. Een logische next step zou stage in een advocatenkantoor zijn en naar de balie gaan, maar ik voel mij daar niet meer comfortabel in. Ik heb mijn diploma behaald en kreeg van VPD een mooie kans die ik gegrepen heb. Ik zie wel hoe het verder loopt.”

Heb je een leuke anekdote over je job?

Robin Alsteens: “Niet specifiek. Maar zoals ik aangehaald heb, is hier een geweldige ambiance op de werkvloer. Het is ook leuk dat als er bijvoorbeeld een chauffeur naar de kantoren komt die mij nog herkent van toen ik meereed als student om te helpen bij de leveringen. Het is heel fijn om te weten dan dat ze me nog niet vergeten zijn (lacht).

Of bijvoorbeeld, een aantal maanden geleden werd er door het team van Backoffice een teambuilding georganiseerd en ze nodigden me uit voor een paintballactiviteit. Ik heb in mijn studententijd vaak gewerkt op die dienst en spring als het nodig is ook nog bij. Heel leuk om die erkenning te krijgen.”

Wat zijn je hobby’s?

Robin Alsteens: “Ik ben vooral bezig met sport, zowel passief als actief; naar sport kijken met mijn vrienden, zaalvoetbal, fitness of lopen, dat varieert nogal. In het weekend heb ik een fijn sociaal leven en ga ik graag iets drinken met mijn vrienden of breng ik tijd door met mijn vriendin.”

Heb je tips voor VPD? Wat kan VPD verbeteren?

Robin Alsteens: “De korte communicatielijnen zijn super positief bij VPD, maar elk voordeel heeft ook zijn nadeel. Soms is niet iedereen op de hoogte van bepaalde zaken of procedures. In de logistieke wereld moet er heel snel geschakeld worden; bijvoorbeeld een levering die niet kan doorgaan, daar zijn standaardprocedures voor. Er zijn altijd momenten dat er iets “on the spot” beslist moet worden en dan zit niet altijd iedereen op dezelfde lijn omdat niet altijd de nodige informatie gedeeld wordt. Dus op  vlak van communicatie kan er zeker bijgeleerd worden, daar reken ik ook mijzelf bij.”

Waar zie je jezelf in de toekomst?

Robin Alsteens: “Vandaag zit ik goed waar ik zit.  Het belangrijkste voor mij op dit ogenblik is dat ik groei op professioneel gebied. Ik leer dagelijks bij over hoe VPD werkt, hoe het bedrijfsleven in elkaar zit. Vanaf het moment dat ik voel dat ik niet meer genoeg bijleer,  zal het nodig zijn om te kijken welke andere rollen ik bij VPD kan vervullen want ik wil blijven groeien.”

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact