VPD Academy

Klaar voor de start!

Via de VPD Academy geven ervaren medewerkers opleiding aan hun collega's. Eén van die opleidingen is die voor nieuwe chauffeurs en hun begeleider. Vooraleer ze de weg opgaan om te leveren bij klanten, volgen ze de VPD Academy. Alle stappen van een levering  worden gedetailleerd overlopen met een nadruk op de do's and don'ts. 

Een dinsdag bij VPD: een groep van zestien personen verzamelt zich voor een opleiding van de VPD Academy die hen voorbereidt op een nieuwe fase van hun carrière. Allen nieuw in dienst, zowel doorgewinterde chauffeurs als startende enthousiastelingen. Het doel van de dag is duidelijk: het opleiden van chauffeurs en bijrijders voor hun eerste levering bij klanten en dit volgens de kwaliteitseisen van VPD. 

Professioneel en klantgericht

De drie uur durende opleiding biedt een grondig overzicht van alle aspecten van de job: van ecologisch en hoffelijk rijgedrag, over het correct behandelen en beschermen van goederen tot  het perfect bezorgen ervan bij de klant met én de foto als bewijs van levering. 

Er wordt speciale aandacht besteed aan het contact met de klant. Dit start al met het bellen 30 minuten voor aankomst. Wanneer er niet wordt opgenomen, er niemand thuis is of er geen parkeerplaats is, wordt benadrukt onmiddellijk contact op te nemen met de collega's van de backoffice. 

Do's and don'ts uit eigen ervaring

Met een schat aan eigen ervaring legt Morad in duidelijke taal de verwachtingen uit. Zijn presentatie is doorspekt met voorbeelden uit het echte leven, ondersteund door verhelderend fotomateriaal van hoe het of zeker wel of niet moet. Morads toegankelijke stijl maakte de informatie voor iedereen begrijpelijk, of je nu al ervaring hebt in de branche of net je eerste stappen zet.

Nieuwe begeleider: 
"Alles wordt van A tot Z uitgelegd, ik voel me klaar om te starten. En als er iets is, zijn ze er altijd om me te helpen."

Ondersteuning vanuit de backoffice

Zodra de chauffeurs hun goederen ingeladen hebben, zijn ze verantwoordelijk voor de goede aflevering. Toch zijn ze nooit alleen: via een gebruiksvriendelijke applicatie ontvangen ze alle info van de klant en de te leveren producten en bijkomende info zoals de verdieping die de klant heeft aangegeven, aanwezigheid van trap of lift, enzovoort. 

Wanneer er iets niet klopt of niet volgens plan verloopt wordt er van de chauffeur verwacht om contact op te nemen met de medewerkers in de backoffice. Zij gaan onmiddellijk in contact met de klant om een passende oplossing te zoeken. 

Morad spreekt uit ervaring: soms blijkt er bij aankomst geen parkeerplaats in de nabijheid, is de lift blijkt te klein voor de goederen of wil de klant wil goederen retour geven terwijl dit niet voorzien was. Elke mogelijke situatie komt uitgebreid aan bod, met telkens dezelfde richtlijn: ga in contact op met je collega's: zij helpen je!

Klaar voor de start! 

De deelnemers luisteren aandachtig, stellen vragen en nemen actief deel. Op het einde van de opleiding zetten alle zestien aanwezigen hun handtekening onder de regels en ontvingen ze hun badge als bewijs van de succesvol afgeronde opleiding. Enkel wanneer ze deze hebben, worden ze toegelaten tot het bedrijf en zijn ze klaar om voor VPD en zijn klanten de weg op te gaan! 

 

Ervaren chauffeur: 
"Ik werk al heel wat jaren als chauffeur. Toch vind ik deze opleiding heel interessant: hier wordt veel gedaan om iedereen te beschermen, niet alleen ons als chauffeurs, maar ook de klanten en de onderneming zelf."  

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact