2023 was een dynamisch jaar voor VPD

Terugblik op een dynamisch jaar bij VPD!

Met het nieuwe jaar voor de deur kijken we bij VPD graag nog één keer achterom, op wat was. Zo bleek 2023 opnieuw een zeer boeiend en uitdagend jaar te zijn, met blijvende aandacht voor duurzaamheid – een van onze belangrijkste pijlers én troeven. 

Tot 2.000 leveringen per dag

Vanaf de zomer was het alle hens aan dek. Niet alleen kwamen er een aantal nieuwe klanten bij, ook via onze bestaande partners konden we een mooie groei realiseren. Zo hebben we dit jaar bijna 500.000 leveringen uitgevoerd; dat zijn er ruim 1.600 per dag. Op piekmomenten steeg dit aantal zelfs naar 2.000 per dag!

Om deze groei op te vangen openden we in november een nieuwe hub in Flémalle. In totaal hebben we, verspreid over heel België, nu zeven magazijnen van waaruit we de last mile delivery starten. Deze regionale gebondenheid helpt ons om het aantal gereden kilometers te minimaliseren. 

1/3 leveringen is elektrisch

Wist je trouwens dat ruim 32 procent van deze leveringen gebeurde met een elektrisch voertuig? 
Binnen de transportwereld staat VPD dan ook bekend als pionier in de omschakeling van fossiele brandstoffen naar de duurzame alternatieven. Onze vloot telt intussen 30 elektrische bestelwagens en in december hebben we ook twee elektrische vrachtwagens in gebruik genomen. 

Maar dat is nog niet alles! Ons hoofdkwartier in Zellik werd getransformeerd tot green hub. Hiervoor sloegen we de handen in elkaar met WDP, onze logistieke partner. Zo ligt er nu voor 12.000 m² aan zonnepanelen op ons dak, goed voor een piekvermogen van 1,5 megawatt. Een deel van deze natuurlijk opgewekte energie slaan we op in onze eigen batterij met een capaciteit van 800 kilowatt. Deze staat op haar beurt dan weer in verbinding met 30 laadpalen waarmee we onze elektrische voertuigen kunnen opladen. Een deel van ons terrein is trouwens permanent opengesteld als publiek laadpunt waar iedereen terechtkan om zijn of haar auto op te laden. Op termijn willen we ook onze andere gebouwen omvormen tot groene hub.

Net promoter score 80

Verder zijn we uitermate trots op onze net promoter score (NPS). Hiermee wordt de klanttevredenheid gemeten op een schaal van -100 tot +100. Aan het begin van dit jaar scoorden we hierop al een uitstekende 72. Maar onze blijvende investeringen in de kwaliteit van onze leveringen en installaties heeft ervoor gezorgd dat we aan het einde van dit jaar kunnen pronken met een fantastische 80+! 

Het is onnodig om te zeggen dat het dankzij de dagelijkse motivatie, inzet en passie van al onze medewerkers op de weg, in het magazijn of op kantoor is dat we zulke prachtige resultaten kunnen voorleggen. En dat VPD een aantrekkelijk en volop groeiend bedrijf is blijkt ook uit het feit dat we dit jaar 25 nieuwe medewerkers in dienst hebben genomen. 

In 2024 willen we voortgaan op dit elan. Zo wordt ons hoofdkantoor in Zellik verbouwd en uitgebreid, uiteraard volgens de nieuwste duurzaamheidsstandaarden. Verder zullen we nog meer elektrische voertuigen opnemen in onze vloot en kunnen we wellicht ook nog een aantal nieuwe klanten voorstellen.

Bedankt voor 2023 en onze beste wensen voor 2024! 

Op een stralend jaar vol groei en duurzame vooruitgang! 

Overtuigd of wens je een offerte op maat?

First in last mile delivery Contact